
BOEKAREST (OTP)
Boekarest Airport werd gebouwd in de jaren 1940 om de militaire luchtvaart te dienen. In 1965 belemmerde het toenemende verkeer op de andere luchthaven van de hoofdstad de laatstgenoemde. Dit is de reden waarom Boekarest-Coandă, voorheen Otopeni, genoemd naar de plaats waar het vliegveld zich bevindt, is omgebouwd tot een civiele luchthaven. Eind 2012 is de nieuwe internationale terminal voltooid. Het is in deze waar Dacii România zijn wickets en instappoorten vindt.
Klik hier voor meer informatie over de luchthaven.

Boekarest, de stad
Geschiedenis
De geschiedenis van Boekarest is ouder dan zijn status als hoofdstad van Roemenië, die slechts uit het midden van de negentiende eeuw dateert. Volgens de legende werd het gesticht door een herder genaamd Bucur (wat vreugde in het Roemeens betekent). Boekarest wordt in 1459 voor het eerst "het fort van Boekarest" genoemd. Verbrand door de Ottomanen in 1595, wordt Boekarest herbouwd en blijft het groeien in omvang en welvaart.
In de negentiende eeuw werd Boekarest vaak bezet en geplunderd door de Ottomanen, Oostenrijkers en Russen. Door deze verwoestingen verdwijnt een groot deel van de oude erfenis. In 1861, tijdens de unie van Walachije en Moldavië, werd Boekarest de hoofdstad van het nieuwe vorstendom van Roemenië. Dankzij de nieuwe status van Boekarest groeide de bevolking van de stad aanzienlijk in de tweede helft van de 19e eeuw en begon een nieuw tijdperk van stedelijke ontwikkeling. De architecturale rijkdom en de kosmopolitische cultuur van deze periode zijn in Boekarest de bijnaam van Oost-Parijs waard, met de Avenue van de Overwinning (Calea Victoriei) zoals de Champs-Élysées.
Na de Eerste Wereldoorlog werd Boekarest de hoofdstad van het koninkrijk van verenigd Roemenië, dat onder andere de terugkeer van Transsylvanië omvat. Tussen de twee oorlogen, de stad had de bijnaam van Petit Parijs, zo veel Fransen zijn er.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog leed Boekarest veel onder Anglo-Amerikaanse bombardementen (generaal Antonescu's Roemenië was toen de bondgenoot van Nazi-Duitsland). In 1977 veroorzaakte een aardbeving met een kracht van 7.4 op de schaal van Richter 1.500 doden en een 'boost' voor het communistische programma om sporen van het burgerlijk-aristocratische verleden te zuiveren. Inderdaad, onder het presidentschap van Nicolae Ceaușescu, is het grootste deel van het historische centrum van de stad verwoest en vervangen door gebouwen in Sovjetstijl. Evenzo is een hele historische wijk verwoest voor deze constructies. Toch staan er nog steeds enkele historische wijken.
Sinds 1990, met het herstel van de democratie en de opening van grenzen, verandert de stad snel. Talloze winkels openen zich en het aantal afzonderlijke voertuigen explodeert, waardoor verkeersproblemen ontstaan die ook het stadsvervoer hinderen en de gezondheid van Boekarest in gevaar brengen.
Na het jaar 2000, gebruikmakend van het begin van de economische bloei in Roemenië, moderniseert de stad zich. Verschillende residentiële en commerciële ontwikkelingen zijn aan de gang, vooral in de noordelijke buurten, terwijl het historische centrum van Boekarest een grote restauratie onderging.